Βίντεο συνεντεύξεων

Συνέντευξη στο SBC και τη δημοσιογράφο Σ. Ροδοπούλου στις 7 Μαιου 2018 για θέματα οικονομικής επικαιρότητας και ιδίως την "υπόθεση Folli-Follie

Συζήτηση για τη ριζοσπαστική Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ

Προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ζαν Ζωρές μίλησα για το τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Η θέση που ανάπτυξα ήταν ότι το κόμμα που κυβερνά στην Ελλάδα μπορεί να αυτο-χαρακτηρίζεται «ριζοσπαστική Αριστερά», στην πραγματικότητα όμως, όπως φάνηκε μέσα από την κυβερνητική του πράξη, είναι το αντίθετο. Στήριξα τη διαπίστωση αυτή σε τέσσερα βασικά σημεία, που με τη σειρά τους στηρίζονται σε στοιχεία όχι από τη θεωρία αλλά από τα πεπραγμένα του κυβερνώντος κόμματος. Πρώτον, υποστήριξα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικο-λαϊκιστικό κόμμα, χάρις ιδίως στην, διόλου τυχαία, σύμπραξη του με τους ΑΝΕΛ, αλλά και τις πολιτικές του επιλογές να αντιμετωπίζει την κρίση ως συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας και να προτείνει για την αντιμετώπιση της την επιστροφή στο κακό παρελθόν. Δεύτερον, ανέδειξα τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον περί του αντιθέτου όψιμο λόγο του, ως αντι-ευρωπαϊστή, όχι μόνο γιατί αποδείχθηκε ότι, ως ένα χρονικό σημείο, είχε ψηλά στην ατζέντα του τη σύγκρουση με την Ένωση αλλά και γιατί παγίως επιχειρεί να εκμεταλλευθεί και να κοροϊδέψει την Ευρώπη και όχι να συμβάλει στο πολιτικό της σχέδιο μέσα από τις απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις. Τρίτον, θεωρώ το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ως βαθιά αντι-φιλελεύθερο κόμμα, όπως αποδεικνύει η στάση του έναντι του Τύπου, των ανεξάρτητων Αρχών, της δικαστικής εξουσίας και της ελευθερίας του λόγου γενικότερα. Και τέταρτον, οι παλαιο-κομμουνιστικές του ρίζες και νοοτροπία ώθησαν το ΣΥΡΙΖΑ σε «κατακτητική» και πελατειακή χρήση του Κράτους, μέσα από το οποίο περνούν, περισσότερο παρά ποτέ, τα πάντα και ιδίως το μοίρασμα της ανέχειας. Ο συνομιλητής μου, Γάλλος ευρωβουλευτής της Σοσιαλιστικής Ομάδας Emmanuel Maurel είχε πολύ πιο εξωτερική αλλά και πολύ πιο ευμενή στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Διαπίστωσα ότι το κόμμα και ο επικεφαλής του συνεχίζουν να ασκούν γοητεία σε ένα είδος ευρωπαϊκής Αριστεράς που ψάχνει για ταυτότητα σε εποχή συνεχών εκλογικών αποτυχιών. Η ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε απέδειξε ότι η γενικότερη συζήτηση αξίζει να συνεχιστεί. Κάτι που προσωπικά σκοπεύω σίγουρα να κάνω.

Πρώτη Σελίδα στην Οικονομία - 14/9/2017 | Σ. Ροδοπούλου | SBC TV

Καλεσμένος της εκπομπής ο κ. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος μίλησε στη Σοφία Ροδοπούλου, για τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Τράπεζες, αλλά και το μέλλον της ΕΕ με απώτερο στόχο την πλήρη ολοκλήρωση της ενοποίησης.

Ο Συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος για την τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου (ΣΚΑΪ, 12/7/17)

Κωνσταντίνος Μποτόπουλος στο SBC - Μέρος Β

Κωνσταντίνος Μποτόπουλος στο SBC - Μέρος Α

O Κώστας Μποτόπουλος στην εκπομπή "Αθήνα-Βρυξέλλες" στον Αθήνα 984

Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Προσωπικά δεδομένα - Κωνσταντίνος Μποτόπουλος

0
0
0
s2smodern
powered by social2s